Как да планираш постовете си в Инстаграм с О! планер + безплатни стикери

14 февруари 2022
Как да планираш постовете си в Инстаграм с О! планер + безплатни стикери

Един от ключовите фактори за успех в което и да е онлайн пространство – блог, влог, Инстаграм, е постоянството.

 

Или, както се казва, „прогресът побеждава съвършенството всеки път“.

 

За налагането на личния ти бранд (или незасукано: твоята разпознаваемост) в социалните мрежи е нужно да дадеш сигнал на алгоритъма, че си отдадена и последователна личност, готова да спазва график.

 

Това прави нещата приятно предвидими както за последователите ти, така и за самите ботове, които индексират публикациите ти като по-ценни за дадената онлайн общност.

 

Но с толкова задачи всеки ден, как можеш лесно и максимално ненатоварващо да планираш съдържанието си цял месец напред?

 

С помощта на любиямия ти О! планер, разбира се.

 

Ето нашата изпитана методика, с която профилът ти в Инстаграм ще се открои:

 

 

 

 

1. ПОСЛАНИЕ

 

 

Преди да отвориш красивия си О! планер и да започнеш да избираш дните за публикуване, трябва да свършиш нещо много важно: да определиш нишата, стила и посланието си.

 

Най-просто това става като си отговориш на следните въпроси:

 

Коя е силата ти? Кое е умението ти, отличаващо те от всеки останал човек в дигиталното пространство? Колкото по-специфично, толкова по-добре.

 

Когато имаш яснота за тематиката на бъдещите постове, e време да поработиш върху посланието, което искаш да предадеш. Мотивация, съвети, хумор, специфична информация – границите са единствено във въображението ти.

 

Накрая подбери подходящи филтри, които да използваш върху всичките си снимки, за да предават настроението и емоцията, която желаеш, а и за да може фийда ти да изглежда приятно подреден.

 

 

 

 

2. ПЛАНИРАЙ МЕСЕЦА

 

 

Избери дните, в които ще споделяш съдържание, в месечния изглед на твоя О! планер или използвай безплатните месечни планери, които ти подаряваме преди началото на всеки нов месец.

 

Прецени реално времето и усилията, които можеш да влагаш в подобно начинание.

 

Споделянето на публикации, особено ако държиш на качеството, е времеемко и изисква умения в най-различни сфери – фотография, позиране, стил, дизайн, обработка, фино боравене с думите, усет за тенденциите.

 

Вероятно ти се иска да публикуваш всеки ден или 4 пъти седмично, но прецени доколко това може да се съчетава с останалите ти ангажименти.

 

 

 

 

3. ПРАЗНИЦИ

 

 

Следващата стъпка е да отбележиш всички празници в датираното годишно разписание на твоя О! планер.

 

И не, тук нямаме предвид да честитиш началото на всеки нов месец на последователите си, все едно изведнъж телефоните им са загубили способността да се синхронизират с календара. А да се застраховаш срещу пропускане на важни и смислени лично за теб празници.

 

Много по-лесно ще ти е да запълниш останалите дати в месеца, след като знаеш кои са поводите, по които задължително искаш да споделиш мислите си.

 

 

 

 

4. КОНКРЕТИКА

 

 

Време е за навлизане в детайл.

 

След като дните за публикуване са избрани, е редно да планираш времето, което ще ти е необходимо за създаване и подготовка на съдържанието.

 

Можеш да си запишеш нещо от рода на „събота 14-16 ч. - снимки“,

„понеделник 9-10 ч. - време за писане на описания към кадрите“

или „сряда 10–10:30 ч. -  проучване на хаштагове, които ще използвам този месец“.  

 

Което води до следващата точка, а именно:

 

 

 

5. ХАШТАГОВЕТЕ

 

 

Проучи хаштаговете, които са популярни в твоята област, с някое от безбройните безплатни приложения онлайн и си направи списък по отделни категории, за да можеш да се ориентираш по-лесно.

 

Ако основните ти теми са кулинария и био-продукти, то запиши ключови думи за всяка от тях.

 

Може да използваш празните листи в края на твоя О! планер и безплатните ни стикери за планиране на постове в Инстаграм, за да се откроява визуално този раздел и да можеш да се връщаш към него при нужда.

 

За да спестиш време  в процеса на създаване на пост, можеш да запаметиш най-важните и най-често използвани от теб хаштагове на бележка или като текстов заместител на определена дума в телефона си и да спестиш време в процеса на публикуване.

 

 

 

 

6. ПРОСЛЕДЯВАЙ РАЗВИТИЕТО

 

 

Както сме споменавали и друг път, без да имаш метрики за проследяване на резултатите, няма как да знаеш колко и дали напредваш.

 

Затова си направи таблица за проследяване на важните статистики от постовете - може да използваш страниците с точки в твоя планер и да я начертаеш точно според своите нужди или отново да използваш стикерите, които сме предвидили за тази цел.

 

Можеш да ги свалиш напълно безплатно от тук.

 

 

 

 

7. ИДЕИ

 

 

За да имаш винаги интересно съдържание под ръка, отделяй по няколко минутки уикендите или следобед с кафето си, за да си водиш раздел „Идеи за постове“.

 

Дай воля на креативността си и си записвай всички важни хрумки – места за снимане, теми за обсъждане или защо не някое ново предизвикателство, с което да ангажираш растящата си аудитория.

 

 

 

О! И още нещо...

 

Забавлявай се! Прави това, което те кара да се чувстваш  щастлива, а не само да изглеждаш щастлива в Инстаграм. Успех с планирането!


Коледно планиране: пълен наръчник за перфектна Коледа24 ноември 2021

Парадоксално е, че един от най-обичаните празници може да е източник едновременно на трепетно очакване на красиви емоции и надвишаващи нормалното нива на стрес. За да си спестиш огромна част от ненужното напрежение, сме ти подготвили нашите изпитани съвети за планиране на перфектната Коледа.

прочети още
Как да подобриш живота си за 100 дни? 3 стъпки към живота, за който мечтаеш24 януари 2022

Колко може да се подобри животът ти за 100 дни? Вероятно „не много“ е инстинктивният ти отговор. За радост, това няма как да е по-далеч от реалността. Множество изследвания са доказали, че това е оптималното време, за създаване на нови навици, така че да поддържаме висока мотивация и да виждаме достатъчно постоянен прогрес, за да не се откажем. Единственото, което ти трябва? Решителност и новият О! планер „100 дни“. Виж стъпките:

прочети още
Как да планираш голямото Коледно пазаруване с помощта на О! планер9 декември 2021

Планирай голямото Коледно пазаруване с нашите 9 изпитани стъпки, благодарение на които ще си готова с подаръците много преди същинската празнична лудост да е започнала...

прочети още
Как да разчистим пространството си - физически и дигитално20 март 2022

Ако трябва да определим най-подценяваното действие, което има истински потенциал да подобри значително качеството ти на живот, несъмнено това е разчистването на пространството. Вероятно се питаш как нещо толкова просто би могло да промени живота ти. Само се замисли виждала ли си претрупан с предмети дом на някой успешен човек? А тези, затрупаните с вехтории, за които има даже специални предавания, изглеждат ли ти на ръба на следващата иновация? Именно. Ето как да започнеш:

прочети още
Планирай перфектен старт на новата година с О! планер8 януари 2022

Както неведнъж сме чували, Новата година няма да промени нищо, освен ако ние не го направим. И точно в това е разликата между хората, които винаги "ще започнат от понеделник" и тези, които постигат новогодишните си обещания. Всеки. Един. Път. Ето как да бъдеш от вторите, благодарение на верния си помощник О! планер:

прочети още
Как да използваш планер - 7 лесни стъпки за висока продуктивност8 ноември 2021

За да можеш максимално пълноценно да се възползваш от всички възможности, които любимият ти О! планер предлага, сме ти подготвили 7 лесни стъпки, с които да повишиш продуктивността си. Насоките са изпитани от самите нас по пътя към целите ни и сме горди да заявим, че огромна част от тях са постигнати именно благодарение на тази проста, но много ефективна система.

прочети още